Επενδύσεις περιμένει η Σερβία

Άμεσες ξένες επενδύσεις, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένονται φέτος στη Σερβία, κυρίως λόγω των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ανακοινωθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στους τομείς της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Επενδύσεων και Προώθησης Εξαγωγών (SIEPA) Μπόζινταρ Λάγκανιν.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πώληση κρατικής περιουσίας που δεν αξιοποιείται είναι μια "ενδιαφέρουσα είδηση" για το επενδυτικό κοινό, ιδίως δε για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.

Επίσης,

το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών αναμένεται ότι θα στραφεί και το 2013 σε τομείς, όπως η κλωστοϋφαντουργία, η υποδηματοποιία, η χημική βιομηχανία, αν και ενδέχεται να είναι μικρότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, εξαιτίας της αύξησης του ενδιαφέροντος για τον ενεργειακό τομέα, είπε ο κ. Λάγκανιν.

Ο διευθυντή της SIEPA χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον "στόχο" εισροής άμεσων ξένων επενδύσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ, φέτος, στη Σερβία, καθώς μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει και τη μακροοικονομική σταθερότητα την οποία διαθέτει η χώρα, αλλά και θεσμούς που εργάζονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα