Επεισόδιο Τσίπρα- Καμμένου στη Βουλή

Ακόμη και με καταψήφιση τοτυ νομοσχεδίου καθώς και με αποχώρηση του από την κυβέρνηση απείλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τον πρωθυπουργό, μόλις εκείνος είχε ολοκληρώσει την ομιλία του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καμμένος πλησίασε στο έδρανο του πρωθυπουργού και του εξέφρασε με έντονο τρόπο το παράπονό του για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας

στην ομιλία του απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα μειωθούν οι αποδοχές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός Άμυνας αποχώρησε από την αίθουσα και τον ακολούθησε στο διάδρομο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προκειμένου να τον ηρεμήσει.

Ο πρωθυπουργός μετά από την τροπή αυτή έδώσε σημείωμα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε το λόγο για να διευκρινίσει ότι από τη μείωση των αμυντικών δαπανών δεν πρόκειται να μειωθούν οι αμοιβές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα χρήματα αυτά, είπε ο κ. Τσακαλώτος θα προέλθουν κατά 100 εκατ. από το περίσσευμα του προϋπολογισμού και κατά 200 εκατ. από τις πωλήσεις αμυντικού υλικού στο εξωτερικό.

Όπως είπε ότι «παρόλο που λέει και τη λέξη "προσωπικού" και τη λέξη "προμηθειών", πουθενά δεν λέει για τα ποσοστά, πουθενά δεν λέει πόσο πρέπει να είναι το ένα και πόσο πρέπει να είναι το άλλο» σημειώνοντας ότι «όταν θα έρθει η ώρα για να υπάρχει το νομοσχέδιο, μπορεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει πως θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες».

Ικανοποιημένος από τη διευκρινιστική δήλωση του υπουργού δήλωσε αργότερα ο κ. Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα