Συμφώνησαν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχό της εμπλοκής με την επιστροφή της τρόικα. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο

γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας ο κ Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα-πρόσκληση προς το ΔΝΤ, ώστε κλιμάκια του ταμείου να έλθουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει συμφωνία το συντομότερο δυνατό ώστε να αποφευχθεί 2ο δάνειο γέφυρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άτυπες πρώτες επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα