Επαφές Σαμαρά για TAP και Cosco

Κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο θέματα επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για τη μεταφορά αζερικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού ΤΑΡ που περνά από τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία εν αναμονή της τελικής απόφασης ενώ στις 6.30μμ είναι η προγραμματισμένη επίσημη τελετή για την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας για τον ΤΑP.

Από πλευράς κυβέρνησης, θα υπογράψουν οι υπουργοί
Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου.

Στις 6.30μμ, ο πρωθυπουργός θα κάνει τα εγκαίνια προβλήτας στις εγκαταστάσεις της Κόσκο στον Πειραιά όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Γουέι Τζιαφού.

Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Ρώσο επιχειρηματία Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος τον ενημέρωσε για την επένδυσή του στη νησίδα Σκορπιό Λευκάδας καθώς και για πιθανά μελλοντικά επενδυτικά του σχέδια στη Ελλάδα

Το μεσημέρι ο κ. Σαμάρας είχε επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind. Ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα σχέδια τους να προχωρήσουν σε μερική κοινή χρήση των δικτύων τους, επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας η οποία θα δημιουργήσει το ίδιο διάστημα 650 νέες θέσεις εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα