Έντονες διεργασίες στα κόμματα

Στο προεκλογικό σκηνικό συνεχίζονται οι διεργασίες για προεκλογικές συνεργασίες, συμμαχίες αλλά και μεταγραφές στελεχών. Σε Παρίσι και Βερολίνο σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής αριστεράς. Χθες μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό «να ολοκληρώσει τη νίκη του». «Οι καταστροφολόγοι
και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό. Η επιστροφή στην δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου που έχει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Στην πρόταση της ΝΔ είχε αντιδράσει από χθες η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι το κόμμα της «πιστεύει στο διάλογο» και προτείνει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Τόνισε ότι αν δεν φοβούνται οι υπόλοιποι αρχηγοί να διεξαχθούν τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τη συμμετοχή όλων «για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει».

Τη συμμετοχή όλων των κομμάτων σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Οι συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός» πρόσθεσε, «χρειάζεται ένας ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «διακρίνω τελευταία μια μετατόπιση, μια μετάπτωση στις θέσεις». Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε μέσω facebook ο κ. Κουβέλης, «η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας».

Έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες συζητήσεις με τη ΝΔ και περιμένω να εκδηλωθεί πρόταση, δήλωσε  ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαφωνώντας με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές και με την άρνηση Καρατζαφέρη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς. Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο ένταξής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν αποκλείει ο Κώστας Κιλτίδης, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ. Εκτός ΛΑΟΣ οδεύει και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Την αυτόνομη συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν σε έκτακτο συνέδριο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος.

Την απόφασή της να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα