Εντολή Γρ. Πεπόνη να ζητηθεί από το ΥΠΟΙΚ ξανά η λίστα Lagarde

Του Παναγιώτη Στάθη

Να ζητήσει ξανά ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τη Γαλλία το γνήσιο CD με τα ονόματα των περίπου δυο χιλιάδων μεγαλοκαταθετών σε συγκεκριμένη τράπεζα (HSBC) του εξωτερικού ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση

θα κινήσουν διαδικασία δικαστικής συνδρομής προκειμένου να λάβουν το επίμαχο υλικό κατευθείαν από τις γαλλικές αρχές. Στόχος των δυο εισαγγελέων είναι να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του CD αλλοιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε παραποιημένο στα χέρια τους.

Το CD που χαρακτηρίστηκε ως λίστα Λαγκάρντ, παραδόθηκε το 2010 από την τότε γαλλίδα υπουργό οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Με γραπτό τους αίτημα οι δυο εισαγγελείς, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποσταλούν το αρχικό CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών το οποίο συνόδευε το επίμαχο υλικό κατά την παράδοσή του και ο αριθμός πρωτοκόλλου του υπουργείου οικονομικών που έλαβε το συγκεκριμένο υλικό ως εισερχόμενο έγγραφο.

Οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα