Εντείνονται οι πιέσεις στον Γιούνκερ

Ο Γιούνκερ θα διαλέξει το πότε θα μιλήσει, δήλωσε χθες εκπρόσωπός του αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από πολυεθνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Λουξεμβούργο ως βάση για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.Ο 59χρονος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου από το 1989 και πρωθυπουργός από το 1995 μέχρι το 2013, έχει αποφύγει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης αφότου η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων

αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το Λουξεμβούργο προσέφερε φορολογικές συμφωνίες σε περίπου 340 πολυεθνικές εταιρείες, επιτρέποντάς τους με αυτόν τον τρόπο να γλιτώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είπε ότι ο Γιούνκερ αναμένεται να μετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, το ερχόμενο Σάββατο, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20.

Την άποψη ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Κομισιόν υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, αναφέροντας, μάλιστα, ότι αποτελούσε εξαρχής «κακή επιλογή γι' αυτή τη δουλειά».

Αιτία του δημοσιεύματος του αμερικανικού πρακτορείου οι πρόσφατες αποκαλύψεις για μετατροπή του Λουξεμβούργου στον απόλυτο φορολογικό παράδεισο, που βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις να κρύψουν κέρδη και έσοδα και φυσικά να γλιτώσουν αρκετούς φόρους. Κλείνοντας το Bloomberg υποστηρίζει ότι «το καλύτερο για όλους θα ήταν να υποβάλει την παραίτησή του».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα