«The uneasy gaze»

Μια έκθεση ζωγραφικής, που ασκεί κριτική σε main stream ρεύματα τέχνης, φιλοξενεί η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μαρίνου Αντύπα 18 στο Νέο Ηράκλειο, μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου.

Τίτλος της είναι « The uneasy gaze » και δημιουργός της ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος μίλησε στην Βίκυ Παπαστεφάνου.

Mε επιμέλεια του κριτικού της τέχνης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, παρουσιάζονται η σειρά των Λύκων, οι παραλλαγές πάνω σε μια αίθρια αφήγηση , νέα πορτραίτα

της ασήμαντης πόλης , νερά, δάση και πρόσωπα ενός αυτοβιογραφικού αρχείου. Λάδια , ακρυλικά, παστέλ λαδιού, ακουαρέλες, συνθέτουν ένα ημερολόγιο αποσπασμάτων. Η έκθεση εκτείνεται ζωγραφικά, από τα τέλη της δεκαετίας του 80 , μέχρι και σήμερα.

Ο Δημήτρης Α. Σεβαστάκης γεννήθηκε το 1960 στη Σάμο. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ με τους Μόραλη, Μυταρά, Αρβανίτη, Κούκο. Έχει κάνει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί έγκριτοι θεωρητικοί και ιστορικοί της τέχνης. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2000 διδάσκει Ζωγραφική και Εννοιολογικές Προσεγγίσεις Σχεδιαστικών Προβλημάτων στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Κριτικά κείμενά του για την τέχνη και την πολιτική, δημοσιεύονται σε σημαντικές Αθηναϊκές εφημερίδες (Βήμα , Καθημερινή, Έθνος, Αυγή, Ελευθεροτυπία, Δρόμος κ.α.), σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους τέχνης και θεωρίας. Συμμετέχει σε επιστημονικές ομάδες, σε συνέδρια και πολιτιστικές δράσεις με επίκεντρο φαινόμενα της σύγχρονης πολιτιστικής και πολιτικής σκηνής.

Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα