Υπεγράφη η συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπέγραψαν τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση. Νωρίτερα, την υποστήριξη του συμβουλίου που εκπροσωπεί τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές απέσπασε το σχέδιο ειρήνευσης της Ουκρανίας, το οποίο επεξεργάσθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας.
Λίγο πριν, ο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο είχε ανακοινώσει στον Γερμανό υπουργό ότι αποδέχεται το σχέδιο, αλλά επιθυμεί προηγουμένως να διαβουλευθεί με τους διαδηλωτές.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε πρώτος ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς προβλέπει μεταξύ άλλων την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών μέχρι τέλους τους έτους, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός 10ημέρου και την διερεύνηση των ευθυνών για το ξέσπασμα βίας των τελευταίων 24ώρων.

Ήδη αναφέρεται ότι αποσύρονται οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν πέριξ του Κοινοβουλίου.
Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά πόσον στο προτεινόμενο σχέδιο συμφώνησε και ο Ρώσος μεσολαβητής, το οποίο απέστειλε ο Βλαντίμρ Πούτιν.

Νωρίτερα, την παραίτησή τους υπέβαλαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καταγγέλλοντας προσπάθεια να συρθεί ο στρατός σε μία εμφύλια σύρραξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα