Origami για ρεκόρ Γκίνες

Το μωσαϊκό της μεγαλύτερης χάρτινης κουκουβάγιας -ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας- σε 512τ.μ με 52.000 χάρτινα λουλούδια για να γραφτεί η Αθήνα στο Ρεκόρ Γκίνες, θα δημιουργήσουν χιλιάδες άτομα, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στο Γήπεδο Μετς, υπό την καθοδήγηση της ειδικής εκπαιδεύτριας Μυρτώς Δημητρίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Κοιν. Ανθρωπολόγο-Instructor Origami-Κάτοχο

Ρεκόρ Γκίνες Μυρτώ Δημητρίου, είναι η κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο origami του κόσμου, το οποίο κατέχει η ίδια από τις 31 Μαΐου 2012, όταν, στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων σχηματίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους η εικόνα του Λευκού Πύργου σε μια έκταση 403 τ.μ. με τη χρήση 40.000 χάρτινων λουλουδιών.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής.

Μια μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες: η Φιλαρμονική και μουσικά σύνολα του ΟΠΑΝΔΑ, παιδικές και νεανικές χορωδίες, εκπρόσωποι των Ολυμπιονικών θα βρεθούν στο Γήπεδο Μετς υποστηρίζοντας τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Με αυτή μας την πράξη θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας, συνεργασίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης υποστηρίζουμε τον Κόμβο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, 10:00-19:00μ.μ, Γήπεδο Μετς

Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια Origami:

Παρασκευή 17:00-19:00μ.μ και το Σάββατο 8 Μαρτίου 11:00-13:00μ.μ,
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61).
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210.3422642, 6977.716.780
Με την καθοδήγηση της Instructor Origami-Κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες Μυρτώς Δημητρίου, η οποία παρουσιάζει έκθεση με πίνακες-τρισδιάστατα έργα Origami (ιαπωνική εικαστική τέχνη της
χαρτοδιπλωτικής).

Keywords
Τυχαία Θέματα