Ένοπλοι κατέλαβαν ουκρανική κορβέτα

Μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε σήμερα την ουκρανική κορβέτα Ternopol, που ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην Κριμαία Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ. Στηδιάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν βομβίδες κρότου, ενώ ακούστηκαν και πυρά από αυτόματα όπλα, δήλωσε ο Σελεζνιόφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη του πληρώματος.

Στομεταξύ η ρωσική σημαία και η σημαία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κυμάτιζε σήμερα σε μια προκυμαία του λιμανιού της Σεβαστούπολης, ενώ υπεστάλησαν οι σημαίες σε δύο ακόμη ουκρανικές

κορβέτες.

Στηνπρύμνη των Lutsk και Khmelnitsky δεν ήταν εμφανείς οι σημαίες τους. «Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν υποστείλει τις σημαίες και στα δύο πλοία, όμως δεν έχουν ανεβάσει τη δική τους», σημείωσε ο Σελεζνιόφ.

Κάτοικοι της Κριμαίας υποβάλουν αιτήσεις για Ρωσικά διαβατήρια

Στελέχη του στρατιωτικού προσωπικού και κάτοικοι της Κριμαίας έσπευσαν σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις για να τους χορηγηθούν διαβατήρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να πάψουν να είναι Ουκρανοί υπήκοοι σήμερα, καθώς η Μόσχα σφίγγει τον κλοιό στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας που απέσπασε από το Κίεβο.

ΣτοΠερεβαλνόγε, ένα μικρό χωριό βορειοανατολικά της Συμφερόπολης στο οποίουπάρχει μια στρατιωτική βάση και κατοικίες των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, σχηματίστηκαν ουρές ανθρώπων που ήθελαν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν ρωσικά διαβατήρια.

«Τελείωσε.Την διέλυσαν τη χώρα. Για εμάς τους ντόπιους δεν υπάρχει τίποτα άλλο νασκεφτούμε», είπε μια γυναίκα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς καθώς πήγαινε να υποβάλει και αυτή αίτηση.

«Έχουμεζήσει εδώ όλη μας τη ζωή. Μαζί με τον σύζυγό μου δουλεύουμε στη βάση, τα παιδιά μας φοιτούν στο σχολείο σε αυτή - πού να πηγαίναμε; Το Κίεβο μας έχει ήδη εγκαταλείψει, δεν ανήκουμε πια στην Ουκρανία».

Ως το μεσημέρι περίπου 70 οικογένειες είχαν υποβάλει αίτηση για να τους χορηγηθούν ρωσικά διαβατήρια.

Σύλληψη Ρώσου κατάσκοπου

Εν τω μεταξύ, οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν ένα Ρώσο υπήκοο που κατηγορούν για κατασκοπεία καθώς φέρεται ότι στρατολογούσε Ουκρανούς στρατιώτες για να αποσπά απόρρητες πληροφορίες και να συγκεντρώνει ενοχοποιητικές πληροφορίες εναντίον διεφθαρμένων αξιωματούχων.

Πρόκειταιγια έναν Ρώσο πολίτη, τον Β. Μακάροφ, φερόμενο ως πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, ο οποίος συνελήφθη «επ' αυτοφώρω» στοΤσερνιγκίβ, στα βόρεια της Ουκρανίας, τη στιγμή που λάμβανε απόρρητα έγγραφα για αυτοκατευθυνόμενους πύραυλους, ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αποδείχθηκεπως αυτός ο αλλοδαπός ζούσε επί δύο χρόνια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας την ταυτότητα ενός Ουκρανού πολίτη και ότι στρατολογούσεενεργά πολίτες μας, κυρίως στρατιωτικούς, για να αποσπά πληροφορίες οι οποίες καλύπτονται από το στρατιωτικό απόρρητο» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εμφανιζόμενος ως ένας συνεργάτης μιας «ουκρανικής επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς», «ο Ρώσος κατάσκοπος συνέλεγε πληροφορίες για διαφθορά μεταξύ υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων και τις διαβίβαζε στη Ρωσία για να εκβιάζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα