Ενημέρωση του εκπροσώπου της ΝΔ

"Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαφωνεί με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της οικονομίας, διαφωνεί όμως με το μείγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

"Η πολιτική αυτή δεν βγαίνει, παγιδεύει την οικονομία σε υψηλούς κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και ωθεί σε όλο σκληρότερα και αναποτελεσματικά μέτρα. Αυτό αποδεικνύεται
και από το γεγονός ότι έχουμε πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος υπενθύμισε τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς για τη συμμετοχή ιδιωτών στο θέμα του ρίσκου των κρατικών ομολόγων, καθώς έτσι θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού σε χώρες, όπως είναι η Ελλάδα.

"Έχουμε ζητήσει την συνδρομή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να υποστηριχθεί η Ελλάδα σε ότι αφορά τα διαρθρωτικά ταμεία, την κοινή αγροτική πολιτική κλπ.", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, επαναλαμβάνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανάπτυξη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα σκληρά μέτρα, αναφέροντας ότι δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Η ΝΔ εκτιμά πως το "πακέτο" που αποφασίστηκε θα έχει και ένα κόστος, ενώ υποστηρίζει πως η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση κάτι που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να λάβει και νέα σκληρά μέτρα.

Για δημοσιεύματα περί "δυσφορίας" στελεχών της ΝΔ

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΝΔ πως σε πρόσφατη συνάντηση των τομεαρχών του κόμματος με τον Γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα εκφράστηκαν παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και για το ρόλο που έχουν τα στελέχη στη διαμόρφωση της πολιτικής.

"Οι συναντήσεις του προέδρου με τους τομεάρχες είναι πολύ συχνές. Αυτά που διαβάζω περί ανταρσίας τομεαρχών σε συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Τασούλα δεν συνέβησαν ποτέ", είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος παρέπεμψε σε γραπτή δήλωση του κ. Τασούλα με την οποία διαβεβαιώνει πως δεν υπήρχε καμία..."μίνι ανταρσία" τομεαρχών, όπως καταγραφόταν σε σειρά δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη ποτέ στο κόμμα δεν υπήρχε τόσο στενή επικοινωνία. "Καμία απόφαση δεν παίρνεται ερήμην των στελεχών της ΝΔ. Για παράδειγμα γίνονται συχνές συναντήσεις του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα με τους αναπληρωτές τομεάρχες και τους γραμματείς για τη διαμόρφωση της πρότασης της ΝΔ για την οικονομία που θα παρουσιασθεί στο Ζάππειο από τον Αντώνη Σαμαρά", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. "Η ΚΟ είναι ενωμένη και όλα αυτά που γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", συμπλήρωσε.

Για την έρευνα σχετικά με τα υποβρύχια

"Με το που βγήκαν τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΣΔΟΕ ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να χυθεί άπλετο φως", τόνισε ο Γιάννης Μχελάκης απαντώντας σε ερώτηση για την Έκθεση του ΣΔΟΕ που αναφέρεται σε "μίζες" για στην αγορά των υποβρυχίων. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχετικά με το θέμ
Keywords
Τυχαία Θέματα