Βουλγαρία: Διαδηλώσεις για τις αυξήσεις

Πορείες διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες, σε τουλάχιστον 15 πόλεις της Βουλγαρίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Οι πολίτες προχώρησαν, μεταξύ άλλων, σε αποκλεισμό οδικών αξόνων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου για διάστημα λίγων ωρών, προκαλώντας σε ορισμένα σημεία κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα παρέμεναν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση κατά της αύξησης
των τιμών των καυσίμων που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων.

Οι πορείες διοργανώθηκαν μέσω ομάδων του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης "Facebook" και είχαν την ανταπόκριση του πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η βουλγαρική κυβέρνηση έλαβε μέτρα και επήλθε συμφωνία με τον κορυφαίο παραγωγό και διανομέα καυσίμων Lukoil, βάσει της οποίας οι τιμές των καυσίμων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση "να περιορίσει το μονοπώλιο της Lukoil", καθώς, όπως επισημαίνουν, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων είναι δυσβάσταχτες για τον οικογενειακό ή προσωπικό τους προϋπολογισμό και επιβαρύνουν την κατάσταση, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα