Ενημέρωση του εκπροσώπου της ΝΔ

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την
οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Για ιταμή πρόκληση κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι η χώρα μας χρωστάει 1 τρισ. δολάρια και πως σε λίγο θα ανοίγουμε μαντίλια για να ζητιανεύουμε. "Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή πρόκληση. "Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


Κριτική στα όσα λέει σε άρθρο του στο περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση" ασκεί η ΝΔ με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να τοποθετηθεί. Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επισημαίνει πως υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Η κατάσταση στην Κερατέα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισημαίνει η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής θέλησης και να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. "Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις. Είναι, όμως, εξίσου αδιανόητο να αποτελεί κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών".

Ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούσε τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχολίασε επικριτικά ο Γιάννης Μιχελάκης, ασκώντας κρ
Keywords
Τυχαία Θέματα