Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, καθώς και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση ή μη των επιδομάτων, καθώς και για την υλοποίηση των διαδικασιών καταβολής τους και πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων ορίστηκε ο ΟΓΑ δια των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του.
Αρμόδια όργανα για τη

συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ ή και υπάλληλοι του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από το Δήμαρχο.

Καθιερώνεται για πρώτη φορά η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση των επιδομάτων (έντυπο Α21), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το έντυπο Α21 υποβάλλεται από τον υπόχρεο σε υποβολή του εντύπου ΕΙ δήλωσης φορολογίας εισοδήματος είτε αμέσως μετά την οριστική υποβολή του είτε μεταγενέστερα και πάντως εντός του έτους υποβολής του.

Τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά για την απόδειξη ύπαρξης των νομίμων προϋποθέσεων χορήγησης των επιδομάτων ορίζονται στο άρθρο 4 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης.

Στο έντυπο Α21 επισυνάπτεται πίνακας, στον οποίο καταγράφονται όλα τα προβλεπόμενα από την υπουργική απόφαση δικαιολογητικά.

Ο αιτών, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, καλείται να συμπληρώσει υποχρεωτικά τα πεδία των δικαιολογητικών του πίνακα, κατά περίπτωση, από τα οποία μπορούν να αποδειχθούν όσα δηλώνει στην αίτηση.

Επισυνάπτεται η Εγκύκλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα