Ενδοκυβερνητικές τριβές για το αντιρατσιστικό ν/σ

Συνεχίζει να προκαλεί τριβές ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού, με το Μαξίμου να μην δίνει έως τώρα το «πράσινο φως» και από την άλλη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συγκροτούν ενιαίο μέτωπο, ζητώντας την άμεση κατάθεσή του.

Σε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης

δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να δώσουν από κοινού τη μάχη κατά της βίας και του ρατσισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το νομοσχέδιο θα πάει στη βουλή, αλλά όπως είπε, αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση.

Την ανάγκη να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζοντας την προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ως «επιτακτική δημοκρατική ανάγκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία, γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία». Η κυβερνητική φαρσοκωμωδία με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία, αναφέρει και προσθέτει ότι «η συνεχιζόμενη άρνηση να δοθεί πράσινο φως στο νομοθέτημα, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής».

Εν τω μεταξύ κύκλοι του προέδρου της Βουλής ανέφεραν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει γίνει δέκτης ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου, με αφορμή επιστολή της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για κατάργηση της οπλοφορίας εντός του κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή -μέσω του Χρήστου Παππά- συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο εξαπολύοντας ύβρεις, αυτή τη φορά εναντίων του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, με αφορμή το επεισόδιο με τον βουλευτή της Παναγιώτη Ηλιόπουλο τον οποίο απέβαλε από την αίθουσα του κοινοβουλίου.

Μετά από αυτό , αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής, κατά του κ. Δραγασάκη, υπέβαλλε η Χρυσή Αυγή. Σε αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εκτιμά πως η ενέργεια του Γιάννη Δραγασάκη να αφαιρέσει το λόγο από τον βουλευτή του κόμματος, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, συνιστούσε αντισυνταγματική πράξη - και αξιώνει να ζητηθούν εξηγήσεις, να απολογηθεί, «και εάν οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς, να εφαρμόσετε τον Κανονισμό και να επιβάλλετε την απομάκρυνσή του και να καλέσετε τη Βουλή, κατά την αμέσως επομένη συνεδρίαση, να επεκτείνει, ενδεχομένως, τον αποκλεισμό του Αντιπροέδρου Δραγασάκη έως 15 ημέρες».

Την ίδια ώρα, αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ελλάδα μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο διαπιστώνει το Στέιτ Ντιπάρντμεντ στην ετήσια έκθεση του για τις θρησκευτικές ελευθερίες υπενθυμίζοντας ότι η επίσημη εφημερίδα του κόμματος καταφέρθηκε κατά της διδασκαλίας της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στα σχολεία.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν, ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν σε πολλά από τα επεισόδια σε βάρος Μουσουλμάνων αναφέροντας περιστατικά με μέλη του κόμματος να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα σε χωριά που κατοικούν Μουσουλμάνοι στη Θράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα