Ένα έγγραφο από την ΕΝΑΤ (Ένωση Ακολούθων Τύπου)

του Δημήτρη Φύσσα

Σήμερα η παρασκευιάτικη στήλη μου είναι διαφορετική. Φιλοξενώ ένα έγγραφο της ΕΝΑΤ (Ένωση Ακολούθων Τύπου), έχοντας απαλείψει μόνο τα ονόματα. Το συνδικάτο αυτό εκφράζει απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε το και «απολαύστε»:

Την απίθανη μίξη δημοτικής και καθαρεύουσαςΤα «στραμπουληγμένα» νοήματα και τη «στραμπουληγμένη» σύνταξη (ειδικά στην πρώτη περίοδο, στην τελευταία περίοδο και στις σωρευμένες Γενικές πτώσεις)Τα συλλεκτικά «Παρά τω Πρωθυπουργό» (αχ αυτή η άτιμη η Δοτική) και «Μαίου» (είναι η Γενική του μήνα που διανύουμε)Το βαρύ
και «χαριτωμένο» συνδικαλιστικό ύφοςΤην ανεμελιά του τυπικού, μόνιμου δημόσιου υπάλληλου, που κινείται με άνεση μεταξύ ΔΕ, ΠΕ, ΕΝΑΤ, ΓΣΕ , ΙΔΑΧ, Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, διάφορων Προϊσταμένων κλπ, με αποκλειστικό σκοπό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του συνδικάτου Τη θεοποίηση της ιεραρχίας και των τύπων Την άποψη ότι για όλα φταίνε οι άλλοιΤο μάθημα που κάνει, κουνώντας το δάχτυλο («είναι παράνομες και δεν δεσμεύουν») και τις ανάλογες εντολές που με περισσή άνεση δίνει («να απόσχετε...»)

Ιδού λοιπόν:

«Προς: τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφόρησης, κ. ...

Κοιν: -Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. ...
-Γενικό Γραμματέα Ενημ. & Επικοινωνίας κ. ...
-Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. ...
-Διεύθυνση Υπηρεσιών Εξωτερικού
-Διεύθυνση Διοίκησης
-Τα μέλη της Ένωσης Ακολούθων Τύπου

Καλλιθέα, 8 Μαΐου 2014

Μετά τις πρόσφατες ανορθολογικές από πλευράς σκοπιμότητας τοποθετήσεις έξι συναδέλφων του Κλάδου Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας (ΓΣΕ) στην Διεύθυνση, στην οποία προΐσταστε, οι εν λόγω υπάλληλοι ζήτησαν από εσάς την έγγραφη ανάθεση καθηκόντων σε αυτούς, δυνάμει των προβλεπομένων στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Εξ όσων γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει νομότυπα και έγγραφα ανάθεση καθηκόντων στους εν λόγω υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσιογραφικών Καλύψεων κ.... έχει αναθέσει ατύπως σε ΙΔΑΧ δημοσιογράφους καθήκοντα αρχισυντάκτη βάρδιας. Οι δε υπάλληλοι αυτοί δίνουν προφορικές εντολές στους 6 υπαλλήλους του Κλάδου ΓΣΕ που υπηρετούν στο εν λόγω Τμήμα. Σε συνέχεια των ανωτέρω η ΕΝΑΤ θέτει υπόψη σας τα εξής:

Οι υπάλληλοι του Κλάδου ΓΣΕ είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και ανήκουν στην κατηγορία των ΠΕ υπαλλήλων. Ασκούν τις αρμοδιότητες που τους ανατίθενται διεπόμενοι από τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Αναφέρονται μόνο στον Προϊστάμενο του Τμήματος που έχουν τοποθετηθεί και στον Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης. Διέπονται από τις διατάξεις περί ιεραρχίας, δυνάμει των οποίων δεν είναι δυνατόν υπάλληλος ΔΕ κατηγορίας να προΐσταται υπαλλήλου ΠΕ κατηγορίας. Επίσης, οι προφορικές και άτυπες αναθέσεις καθηκόντων σε υπαλλήλους είναι παράνομες και δεν δεσμεύουν τους λοιπούς υπαλλήλους.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αποκατασταθεί η διαταραχθείσα ιεραρχία, παρακαλούμε όπως αναθέσετε γραπτώς καθήκοντα στους υπαλλήλους του Κλάδου ΓΣΕ, ενημερώσετε τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δημοσιογραφικών Καλύψεων για τις προβλέψεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και απόσχετε στο μέλλον από κάθε προσπάθεια παραβίασης της ιεραρχίας και της αρχής της νομιμότητας της δράσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι οι εν λόγω τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση μιας Δ/νσης υπερεπαρκούς σε προσωπικό, αλλά με πολλά προβλήματα διαχείρισης για τα οποία την ευθύνη φέρουν υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία των Γ. Γραμματειών Ενημ. & Επικοινωνίας / Μέσων Ενημέρωσης.

Η Πρόεδρος...
Ο Γενικός Γραμματέας...

Και τώρα που το διαβάσατε, σκεφτείτε πόσο μακριά είναι αυτοί οι άνθρωποι από ό,τι απασχολεί εσάς και εμένα, αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες. Πόσο μακριά από τον απλό, καθημερινό άνθρωπο του μεροκάματου δεν είναι μόνο τα κόμματα, μα και τα συνδικάτα, και πρώτα απ΄ όλα του δημόσιου τομέα.

[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα