ΕΜΣΤ: Χίλιες Εικόνες

Η Τέχνη στην κλασσική μορφή της, παντρεύεται με την τεχνολογία στην έκθεση του Γιώργου Ξένου «Χίλιες εικόνες», που φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έως και τις 4 Νοεμβρίου.

Κεντρικός πυρήνας της είναι το προσωπικό εικαστικό ημερολόγιο του Γιώργου Ξένου, που περιλαμβάνει χίλια σχέδια από μελάνι, αποτυπωμένα στο χαρτί, συνδυασμένα με μια εικαστική εγκατάσταση, όπου περισσότερα από δύο χιλιάδες σχέδια παρουσιάζονται ψηφιοποιημένα σε ένα slide

show.

«Μέσα από την έκθεση εξελίσσονται δύο τρόποι ανάγνωσης κι αφήγησης των εικόνων. Ο ένας είναι ο συμβατικός, δηλαδή το ίχνος με μελάνια από πένα κι από πινέλο με σίνικές μελάνες και άλλα, κι ο άλλος είναι ο ψηφιακός, όπου τα ίδια σχέδια που είναι φτιαγμένα από ίχνος, προβάλλονται σε βίντεο, με καταιγιστικό τρόπο», είπε ο Γιώργος Ξένος στον Αθήνα 9.84 και στην Βάνα Λυκομήτρου.

Ο κ. Ξένος χαρακτήρισε το έργο του σαν μια καθημερινή καταγραφή της πληροφορίας που διαδέχεται η μια την άλλη, όπως η μια στιγμή την άλλη. «Το θέμα μπορούμε να πούμε ότι αφορά σε ένα ταξίδι που ξεκινάμε και στο ενδιάμεσο ζούμε συγκινήσεις. Οι συγκινήσεις αυτές καταγράφονται στις εικόνες», κατέληξε.

Είσοδος ελεύθερη

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βασ. Γεωργίου Β' 17 -19 & Ρηγίλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα