«Εμφύλιος» στο Παρίσι

Ισπανική μάχη σε γαλλικό έδαφος θα διεξαχθεί την Κυριακή το μεσημέρι με το νικητή να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισίου. Ράφα Ναδάλ και Νταβίντ Φερέρ είναι οι δύο μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Roland Garros στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ξεκάθαρο φαβορί ο Ναδάλ καθώς έχει κατακτήσει 7 φορές το συγκεκριμένο τίτλο, ενώ μετρά 58 νίκες και μόλις μία ήττα στα γήπεδα της Γαλλίας
στη διοργάνωση από το 2005 όπου και έλαβε μέρος για πρώτη φορά κατακτώντας το. Αντίπαλος του εκτός από τον συμπατριώτη του θα είναι και η κούραση καθώς χρειάστηκε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες για να επικρατήσει σε ένα... επικό ημιτελικό με 3-2 του Τζόκοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη ο Νταβίντ Φερέρ, Νο5 της Παγκόσμιας Κατάταξης είναι το αουτσάιντερ αλλά έφτασε μέχρι το τελικό του Ρολαντ Γκαρός χωρίς να έχει σετ, κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό μέσα στο “ σπίτι” του Τσονγκά τον οποίο και νίκησε με 3-0. Σκορ που του έδωσε την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam.
Keywords
Τυχαία Θέματα