Έλληνας πίσω από κλοπή ενός Νταλί

Με την κατηγορία της κλοπής ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης, συνελήφθη ο Έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου.

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς, ο29χρονος συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα
ήταν αστυνομικός.

Η μικρή ακουαρέλα «Cartel del Don Juan Tenorio» που δημιουργήθηκε το 1949 από τον Ισπανό ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί «Venus Over Manhattan» κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Άπερ Ιστ Σάιντ.

Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη μέρα μεσημέρι και ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.

Εικόνες του ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν γρήγορα στο ίντερνετ.

Οι διωκτικές αρχές, που προχώρησαν σε έρευνα κατέληξαν στα ίχνη του με βάση και άλλες εικόνες από κλοπή σε σουπερμάρκετ του Μανχάταν.

«Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σάιρους Βανς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα