Αντιπαράθεση Κεδίκογλου-ΠΟΕΣΥ

Τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στη σκιά της χθεσινής απεργίας των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε πως η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακ άουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου
Φρανσουά Ολάντ.

«Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας «να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα».
Τέλος, κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».

Την αντίδρασή της «στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ» εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ. Παράλληλα κήρυξε 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 σήμερα το πρωί έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, «ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας».

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε ότι «παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!» και προχώρησε χθες στην κήρυξη στάσης εργασίας έως τις 2 τα ξημερώματα Τετάρτης, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα