Έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά

Σαφές μήνυμα έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».

Αφορμή για τη δήλωσή αυτή στάθηκε η άρνηση 19 δημάρχων να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων τους που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. «Είναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να αξιολογούνται. Είναι αυτονόητο πως όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο πρέπει να απομακρυνθεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος και στη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη

την αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Παρά την απόφαση οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Η συνομοσπονδία αποφάσισε να επαναπροκηρύξει την απεργία, παρά την δικαστική απόφαση και καλεί σήμερα σε σύσκεψη τις ομοσπονδίες του Δημοσίου.


Με σαφή στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της απρόσκοπτης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών συνδέουν την απόφασή τους να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία «επανελέγχου» μετατροπής συμβάσεων και να υπερασπιστούν τους υπαλλήλους των δήμων τους οι 19 δήμαρχοι. Όπως τόνισαν, συμβασιούχοι εργάζονταν χωρίς να πληρώνονται και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κατά περιόδους και αυτή η έλλειψη ενσήμων μπορεί να ερμηνευτεί ως υποβολή ανακριβών στοιχείων με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα