Ελεύθερος ο 54χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος που συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κατηγορούμενος, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή και διακεκριμένες
περιπτώσεις φθοράς.

Η εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας επισκεπτόμενος τις Σκουριές Χαλκιδικής προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση εμπρησμού στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Για «απαράδεκτα γεγονότα που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας», κάνει λόγο, σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζοντας και διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από πράξεις που, όπως λέει, υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την επίθεση των κουκουλοφόρων, ωστόσο, τονίζει πως «με τη συγκεκριμένη επένδυση παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής».
Keywords
Τυχαία Θέματα