Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα

Το βράδυ της Δευτέρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η "ώρα μηδέν" για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ έκτακτο Eurogroup για την ατζέντα της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα τη Δευτέρα. Το Μαξίμου σε ανακοίνωση τονίζει πως επεδίωξε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Εκτιμά πως θα υπάρξει λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση προκειμένου να "καταβληθεί κάθε προσπάθεια" για την επίτευξη μιας "συμβιβαστικής συμφωνίας" μέχρι την έκτακτη Σύνοδο της Κορυφής της Δευτέρας. Δήλωσε μάλιστα ότι σήμερα θα συζητήσει το θέμα αυτό με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία θα διαπραγματεύεται με την Ελλάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο επικεφαλής του γραφείου της Άνγκελα Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάιερ. "Όλα τα κράτη - μέλη θέλουν να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρωζώνη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει λογικές μεταρρυθμίσεις", κατέληξε.

"Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα - Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί. Δεν αναμένει «συμφωνία σε μια ημέρα» τη Δευτέρα, όπως τόνισε, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Στο μεταξύ, Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εκφράζουν σήμερα αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα μιας συνόδου κορυφής χωρίς αυτή να έχει προετοιμασθεί.

«Μπήκαμε στην ύστατη ώρα της ελληνικής κρίσης και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία προτού είναι πολύ αργά. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο», δήλωσε εν όψει της συνόδου ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.
Keywords
Τυχαία Θέματα