«Εκλογές ή δημοψήφισμα»

Ανοικτότο ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπεςή ακόμα και της διεξαγωγής δημοψηφίσματοςαφήνει ο υπουργός Οικονομικών ΓιάνηςΒαρουφάκης, μια ημέρα πριν την κρίσιμησυνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, σεπερίπτωση που οι εταίροι δεν αποδεχθούντις ελληνικές προτάσεις. «Όπωςέχει πει ο πρωθυπουργός, δεν είμαστεκολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμενα πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε έναδημοψήφισμα», σημειώνει χαρακτηριστικάσε συνέντευξή

του στην ιταλική εφημερίδαCorrierredella Sera, μετην εφημερίδα να συμπληρώνειστη δήλωση του υπουργού, πως το δημοψήφισμαθα μπορούσε να είναι για την παραμονήστο ευρώ.

Οκ. Βαρουφάκης εξηγεί εξάλλου, πως ηΕλλάδα δεν ζητά νέο δάνειο στήριξης απότους εταίρους-πιστωτές, αλλά ένα«συμβόλαιο για την ανάπτυξη» που θαέχει τρεις πυλώνες: Την αναθεώρηση τωνστόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, μιαέξυπνη ανταλλαγή του χρέους με νέαομόλογα - που θα συνδέονται με τηνανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας -και ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο επενδύσεωνπου θα χρηματοδοτηθεί με ομόλογα πουμπορεί να εκδώσει η Ευρωπαϊκή ΤράπεζαΕπενδύσεων.

«Ανπάμε σε δημοψήφισμα θα πάμε κατευθείανστα βράχια», σχολίασε στον ΣΚΑΙ ηβουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.Όπως είπε «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσειυπέρ της δραχμής τότε τα χρόνια που μαςπεριμένουν θα είναι κόλαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα