Έκκληση για «Μητέρες SOS»

Στην ανάγκη να βρεθούν "Μητέρες SOS" στα Παιδικά Χωριά SOS, οι οποίες υποκαθιστούν τη φυσική μητέρα, αναφέρθηκε η Έλσα Σταθοπούλου, διευθύντρια management και εύρεσης πόρων στα Παιδικά Χωριά SOS, μιλώντας στην εκπομπή "Ντάμες σπαθί", με την Ελ. Ορφανίδου.

Η "Μητέρα SOS" αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή 5 έως 6 παιδιών που δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στους δικούς τους, ζει μαζί τους σ' ένα σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS προσφέροντας με την
μόνιμη καθημερινή παρουσία της, αγάπη, θαλπωρή και σιγουριά που έχουν ανάγκη τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά. Ακόμα αναλαμβάνει την την κάλυψη των πρακτικών, παιδαγωγικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των παιδιών και διασφαλίζει το ζεστό οικογενειακό κλίμα.

Η Μαρίνα Τσίγκα, μια από τις "Μητέρες SOS" μίλησε για τη δική της εμπειρία ως "Μητέρα SOS" λέγοντας ότι, «24 ώρες το 24ωρο στις χαρές και τις λύπες αυτών των παιδιών πολλά πράγματα δε μπαίνουν σε λόγια, δε βρίσκω λόγια. Συγκινητικά ήταν και είναι για εμένα, ακόμα, που τα παιδιά μεγαλώνουν και βρίσκουν το ταίρι τους και δυσκολεύονται...Ποια μαμά; Πού; Τί; Πώς; Ποιόν θα συστήσουμε; Και ακόμα μέχρι και τώρα τα παιδιά αυτά, τα κορίτσια φέρνουν τα αγόρια τους και το αντίθετο, για να με συστήσουν σαν μαμά, το χώρο που μεγάλωσαν, το σπίτι που ζούσαν και αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Να είναι στα 25 τους και να έρχονται με τον αρραβωνιαστικό τους ή τον άνδρα τους και να λένε η μαμά, το σπίτι, να δείξουν το χωριό, αισθάνονται πραγματικά δικά τους όλα αυτά τα πράγματα ότι είναι ακόμη. Δε διώχνουμε ποτέ παιδιά, δε λέμε μεγάλωσες και τώρα δεν μας έχεις ανάγκη. Στεκόμαστε πάντα δίπλα τους, όσα χρόνια και να περάσουν. Όσοι μας ακούν και περισσότερο οι κυρίες που έχουν κάνει ένα κύκλο κάπως στη ζωή τους, θα ήταν πολύ ευχάριστο να έρθουν από το χώρο μας, να δουν πώς εργαζόμαστε, το περιβάλλον, τα παιδιά, το σπίτι, γιατί όλα αυτά μπαίνουν σε λόγια; Έχουμε μεγάλη ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από κυρίες που πράγματι θέλουν να εργαστούν στο χώρο μας, γιατί έτσι έχουμε και εμείς το περιθώριο να έχουμε περισσότερα παιδάκια».
Keywords
Τυχαία Θέματα