«Εκδίκηση για το μάρτυρα Οσάμα»

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης εναντίον βάσης του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Καράτσι, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε στρατιωτικών."Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επίθεσης στο Καράτσι", δήλωσε ο Εχσανουλάχ Εχσάν εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα και από το 2007 πραγματοποιεί αιματηρές επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν. " Ήταν πράξη εκδίκησης για το μάρτυρα Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ήταν μια απόδειξη ότι παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί ", δήλωσε  μιλώντας από άγνωστη τοποθεσία.

Οι πακιστανοί ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις, ειδικά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. "Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουμε ακόμα πιο ισχυρές επιθέσεις", τόνισε ο εκπρόσωπός τους.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δήλωσε πως δέκα ως δεκαπέντε τρομοκράτες εισέβαλαν στη ναυτική βάση Μεχράν και παραμένουν εκεί, ενώ η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους συνεχίζεται. Νωρίτερα ακούστηκαν από τη βάση οκτώ ισχυρές εκρήξεις.

Ο Εχσάν τόνισε πως οι μαχητές ταλιμπάν που βρίσκονται μέσα στη βάση έχουν αρκετά εφόδια για να αντέξουν την πολιορκία επί τρεις ημέρες. "Έχουν αρκετά πυρομαχικά και τρόφιμα και μπορούν να πολεμήσουν και να επιζήσουν επί τρεις ημέρες", επισήμανε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Εχσάν 22 ταλιμπάν ανέλαβαν την επίθεση.


Οι ένοπλοι άνδρες εισήλθαν στη στρατιωτική βάση Mehran-PNS προκαλώντας τουλάχιστον δύο μεγάλες εκρήξεις, ενώ επιτέθηκαν σε τρία υπόστεγα αεροσκαφών.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ενόπλων και των δυνάμεων ασφαλείας που φυλούσαν τη βάση.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη βάση με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι τρομοκράτες είναι ακόμη μέσα στη βάση και οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διεξάγουν επιχείρηση για να τους εξουδετερώσουν", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης οι ένοπλοι πυρπόλησαν ένα αεροσκάφος P-3C Orion.
Keywords
Τυχαία Θέματα