Κρίσιμη συνεδρίαση

Κρίσιμες αποφάσεις τόσο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 - 2015 όσο και για τις αποκρατικοποιήσεις, καλείται να λάβει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο, ενώ την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Αλέκας Παπαρήγα.
«Αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Γ. Παπανδρέου. Αναγνωρίζει ότι η συζήτηση με τους εταίρους «δεν είναι εύκολη» για τον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας το 2012. Τονίζει πως «όταν το στοίχημα είναι να σώσουμε τη χώρα, η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι αυτή». Διαμηνύει προς το εξωτερικό ότι «δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να υποδεικνύει εκλογές» και σημειώνει ότι έχει αποδείξει πως δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, ούτε ζητά «άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «σοβαρή και συστηματική διαπραγμάτευση», που έχει ως στόχο όχι μόνο τη μείωση του ελλείμματος, αλλά την επιβίωση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η αναδιάρθρωση είναι εκτός συζήτησης», ενώ στην ερώτηση περί «αναδιάταξης του χρέους» σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν μπαίνει σε δημόσια σεναριολογία».
Keywords
Τυχαία Θέματα