Εισαγγελική έρευνα για τις φήμες

Επείγουσα έρευνα για τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ζήτησε το υπ. Οικονομικών από την Εισαγγελία Αθηνών. Το αρνητικό κλίμα επηρέασε την αγορά ομολόγων αλλά και την κίνηση στο Χρηματιστήριοόπου ο γενικός δείκτης έκλεισε κάτω από τις 1.400 μονάδες.

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
για να εντοπιστούν τάχιστα οι αποστολείς ηλεκτρονικού μηνύματος, που φέρεται να προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους το σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Την ίδια ώρα πάντως, ο καθηγητής οικονομικών και σύμβουλος της Άγκελα Μέρκελ Λάρς Φελντ, σε νέες του δηλώσεις τόνισε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της με επαναγορά ομολόγων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου Υβ Μερς  χαρακτήρισε «άδικη προκατάληψη» τη συζήτηση περί ενδεχόμενης στάσης πληρωμών από την Ελλάδα. Το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως στόχος είναι η έξοδος στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα