Εισαγγελέας για Μαζιώτη

Σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικώναδικημάτων απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών του για τη δράση του την περίοδο που ήταν καταζητούμενος από τις αρχές.

Αργάτο απόγευμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία αμέσως μετά την σύλληψη του Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας.

Η

ποινική δίωξηπεριλαμβάνει πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων. Ειδικότερα τα αδικήματα που βαρύνουν τον Μαζιώτη και τους συνεργούς του αφορούν:

* Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας

* Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση

* Παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση

* Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες

*Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη

* Εγκληματική οργάνωση

* Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

* Πλαστογραφία μετά χρήσεως

*Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση

* Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Η δικογραφία ανατίθεται σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου ο υπό κράτηση νοσηλευόμενος θα κληθεί να απολογηθεί σε χρόνο που θα είναι εφικτό λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα