Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά

«Είμαι απολύτως αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», επανέλαβε στην απολογία του, στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Γιώργoς Παπακωνσταντίνου, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες νόθευσης δημοσίου εγγράφου και απόπειρας απιστίας.Για στημένη ιστορία έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωσνταντίνου, αναφερόμενος στην κατηγορία για νόθευση της λίστας Λαγκάντ κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο και υποστήριξε πως είναι αθώος από όλες τις κατηγορίες και πως δεν αφαίρεσε εκείνος τα ονόματα των τριών συγγενών του.

«Στο στόχαστρο βρεθήκαμε δύο πρόσωπα, ο κ. Βενιζέλος

και εγώ. Η διαφορά ήταν ότι ο κ. Βενιζέλος στήριζε μία τρικομματική κυβέρνηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ εγώ όταν ξέσπασε η υπόθεση ήμουν στο σπίτι μου», τόνισε ο κ Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «το μόνο παρήγορο είναι ότι η ιστορία έφυγε από τη Βουλή και έφτασε στα χέρια του ειδικού δικαστηρίου».

Ο κ. Παπακωνσνταντίνου περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα από τον Σεπτέμβριο του 2010 και τόνισε ότι: «Είχα στα χέρια μου ένα υλικό που ήθελα να το χρησιμοποιήσω, αλλά επειδή ήταν παράνομο είχα ενδοιασμούς για το πως θα το αξιοποιούσα και αποφάσισα να στείλω στο ΣΔΟΕ ένα δείγμα από τα στοιχεία».

Επέρριψε ευθύνες στο ΣΔΟΕ, λέγοντας πως υπήρχε «εξαιρετική δυσκολία για τόσο στοχευμένη και δύσκολη έρευνα. Ένα Σώμα με παθογένειες και κρούσματα διαφθοράς. Είχα διπλό φόβο».

Αναφερόμενος στην προανακριτική στην Βουλή και στο πως διεξήχθη η διαδικασία δήλωσε ότι «το κόμμα του τον πέταξε στα σκυλιά».

Αιχμές ότι η διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ έγινε από κάποιους ανθρώπους μέσα στο ΣΔΟΕ, με την προτροπή κάποιων άλλων που δεν γνωρίζει που ανήκουν άφησε ο Παπακαωναντνίνου, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης όσο είχε στην κατοχή του το usb δεν είχε τον έλεγχο του.

«Ως υπουργός Οικονομικών είχα πάρει ένα σωρό αποφάσεις που ενόχλησαν πολύ κόσμο. Χάλασα μια σούπα όταν εντατικοποίησα τους φορολογικόυς ελέγχους», τόνισε ο πρώην υπουργός και αναφέρθηκε σε εκδότη που τον είχε όπως είπε κάθε Κυριακή στα «κάγκελα», επειδή έτυχε να διακινήσει μια φορολογική ιστορία που ήταν μπλεγμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα