Είχε... Αγιο και «Σάλπι»!

Το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία έκανε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε της Σλοβακίας με 1-0 μέσα στη Μπρατισλάβα χωρίς πάντως να ικανοποιήσει με την απόδοσή της. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 63’.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες 0-0 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δυσκολεύεται αρκετά από τον κακό αγωνιστικό χώρο και να έχει προβλήματα

στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ευκαιρίες να σκοράρουν είχαν και οι Σλοβάκοι οι οποίοι περισσότερο είναι φλύαροι παρά επιθετικοί.

Στην επανάληψη ο ρυθμός της εθνικής μας ανέβηκε, το παιχνίδι βελτιώθηκε και στο 63’ ο Σαλπιγγίδης ύστερα από σέντρα του Κατσουράνη με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 βάζοντας τη «γαλανόλευκη» σε… θέση οδηγού.

Στη συνέχεια οι Σλοβάκοι αύξησαν την πίεσή τους, είχαν αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, ακόμα και δοκάρι στο 88’ με τον Μπρεζνάνικ.

Οι συνθέσεις:
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Μπρέζνανικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Κούσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σάπαρα, Στοχ (69' Βάις), Χάμσικ, Ντούρις (73' Χολόσκο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76' Φωτάκης), Τζιόλης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (59' Μητρόγλου).


Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου:
Λετονία-Λιχτενστάιν 2-0
Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία 3-0

Η βαθμολογία

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 10
2. Ελλάδα 10
3. Σλοβακία 7
4. Λιθουανία 4
5. Λετονία 3
6. Λιχτενστάιν 0

Η επόμενη αγωνιστική (22/3/13)

Βοσνία -Ελλάδα
Σλοβακία-Λιθουανία
Λιχτενστάιν-Λετονία

Keywords
Τυχαία Θέματα