Εγκρίθηκε το ελληνικό «πακέτο»

Την έγκρισή τους έδωσαν οι Γερμανοί βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Υπερψήφισαν 473 βουλευτές, καταψήφισαν 100 και απείχαν 11. «Ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε τη διάσπαση της Ευρωζώνης» είπε ο Σόιμπλε, νωρίτερα  στην γερμανική Βουλή και πρόθεσε: «το

κούρεμα θα έρθει, αλλά αποφεύγετε την αλήθεια όπως ο διάβολος το λιβάνι» απαντά στη γερμανική κυβέρνηση το SPD.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγηση του, σήμερα στην ολομέλεια του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup δήλωσε πως: «Η Αθήνα έχει καταφέρει πολλά». Επανέλαβε, ωστόσο, την αντίθεσή τουστο «κούρεμα» του χρέους και διευκρίνισε ότι η βοήθεια συνδέεται με εφαρμογή των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. «Κατά βάση αποφασίζουμε για την συνέχιση ή την διακοπή της βοήθειας, με όλες τις συνέπειες τις οποίες θα είχε ένα τέτοιο βήμα για τους Έλληνες και την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Και επισήμανε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο κανείς από το ευρώ και,επομένως, έχει να χάσει τα περισσότερα από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα