Ευκολότερη η κροατική βίζα

Την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τους επισκέπτες από την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζουν τα υπουργεία Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, με στόχο να μη μειωθεί ο αριθμός των τουριστών.

Η Κροατία, που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου 2013, ξεκίνησε την εφαρμογή του καθεστώτος βίζας της Ε.Ε., για όλους τους πολίτες από τρίτες χώρες από την 1η Απριλίου 2013. Αυτό σημαίνει

ότι, οι τουρίστες από χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία και η Ουκρανία αγορές από τις οποίες το τουριστικό "ρεύμα" αυξάνεται κάθε έτος, θα πρέπει να έχουν βίζα για να ταξιδέψουν στην Κροατία.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε ανησυχία στον τουριστικό τομέα της Κροατίας και γι' αυτό το λόγο, τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται πακέτο μέτρων για την επίλυση του θέματος.

Ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην Κροατία, το 2012, σημείωσε αύξηση 8% σε ετήσια βάση και οι διανυκτερεύσεις που έγιναν ήταν 1,6 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 5,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το γραφείο στατιστικής της Κροατίας. Επίσης, η Ρωσία περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα χωρών από τις οποίες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών το προηγούμενο έτος.

Πέρυσι, ο αριθμός των επισκεπτών από την Ουκρανία σημείωσε άνοδο 25% και αντίστοιχη αύξηση κατέγραψαν και οι διανυκτερεύσεις. Επίσης, ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 10% το 2012, σε ετήσια βάση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα