Έφεση στην απόφαση για Ερυθρό Σταυρό και Ντυνάν

Η κυβέρνησηδεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για τοτι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό ΕρυθρόΣταυρό και το Νοσοκομείο «ΕρρίκοςΝτυνάν» μέχρι να εκδικαστεί η έφεση πουθα ασκήσει κατά της απόφασης τουειρηνοδικείου, σύμφωνα με την οποία δεντης επιτρέπεται να συνεχίσει τηνπροσπάθεια για τη διάσωσή τους, δήλωσεο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως υπογράμμισεο υπουργός Υγείας, από το καλοκαίρι

πουξεκίνησε η διαδικασία αποβολής τουΕλληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον ΔιεθνήΕρυθρό Σταυρό, η κυβέρνηση με προσωπικήφροντίδα του πρωθυπουργού, ΑντώνηΣαμαρά, ανέλαβε μια πρωτοβουλία διάσωσηςτου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τουΝοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Στο πλαίσιο αυτό,πρόσθεσε, ζητήσαμε να αναλάβουμε τηδιοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούκαι του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»,για να μπορέσει το κράτος με τη δύναμήτου να εγγυηθεί τη συμφωνία, πρώτον μετον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να σταματήσειτη διαδικασία αποπομπής, και δεύτεροννα καλυφθούν τα τεράστια οικονομικάπροβλήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούκαι να πληρωθούν σε πρώτη φάση οιεργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές.

Έπειτα από μίαπροσωρινή απόφαση του ειρηνοδικείου,συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, πριν από έναμήνα κατάφερε τελικά η κυβέρνηση ναορίσει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο,το οποίο σε ένα μήνα επέδειξε τρομακτικήπρόοδο και επέτυχε συμφωνία με τηνΤράπεζα Πειραιώς η οποία ανέλαβε τοδάνειο που είχε το «Ερρίκος Ντυνάν» ωςβάρος από την Τράπεζα Κύπρου και άραπροχώρησε σε ένα πολύ μεγάλο βήμα γιαεπίλυση του θέματος. «Εκταμιεύσαμεγρήγορα χρήματα για να πληρωθούν οιεργαζόμενοι του Ελληνικού ΕρυθρούΣταυρού και είμαστε σε μια διαδικασίαδιαπραγματεύσεων και με τον ΔιεθνήΕρυθρό Σταυρό για την αλλαγή τουκαταστατικού του και άρα την ακύρωσηδιαδικασίας αποπομπής του ΕλληνικούΕρυθρού Σταυρού από τον Διεθνή, πράγμαπου αν γίνει θα βλάψει δραματικά τηδιεθνή εικόνα της χώρας» υπογράμμισε.

Με νέα του όμωςαπόφαση το ειρηνοδικείο ακύρωσε τοδιοικητικό συμβούλιο που είχε οριστείμε την προηγούμενη του απόφαση και τοοποίο είχε συστήσει η κυβέρνηση, σημείωσεο υπουργός Υγείας, και όρισε νέο ΔιοικητικόΣυμβούλιο από προηγούμενα μέλη τουΕλληνικού Ερυθρού Σταυρού και μάλιστα,όπως επισήμανε, «μας διέταξε να θεωρούμεότι δεν πρέπει το κράτος να έχει τοπαραμικρό έννομο συμφέρον για τον ΕρυθρόΣταυρό και το "Ερρίκος Ντυνάν"».«Κοινώς το ειρηνοδικείο με την απόφασήτου μας διατάζει να μην ασχοληθούμεκαθόλου με προβλήματα αυτού τουΟργανισμού» τόνισε.

Σεβόμαστε τηναπόφαση, αλλά διαφωνούμε με αυτήν, τόνισεο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «θα τηνεφεσιβάλουμε και δηλώνουμε ότι ηκυβέρνηση για όλο αυτό το διάστημα πουθα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμίαευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στονΕλληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Νοσοκομείο"Ερρίκος Ντυνάν"».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Keywords
Τυχαία Θέματα