Νέα υποψηφιότητα ο Πετρόπουλος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Με το σύνθημα «Διεκδικούμε το Παρον, Δημιουργούμε το Μέλλον» η παράταξη «Πρωτοβουλία για την Ανανέωση» συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Επικεφαλής είναι ένας νέος κι άφθαρτος δικηγόρος, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο. Ταυτόχρονα έχει σημαντικό επιστημονικό έργο, αρθρογραφώντας σε νομικά περιοδικά, αλλά κι έντονη

παρουσία στα Πειραϊκά δρώμενα,καθώς έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει γραμματέας του «Πειραϊκού Συνδέσμου».

Όπως μας δήλωσε ο ίδιος, «Οι ραγδαίες εξελίξεις που μας σημάδεψαν κατά την τελευταία τριετία, σε συνδυασμό με την αμφιλεγόμενη όσο και αιφνιδιαστική προσπάθεια για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά εκτός του κέντρου της πόλης, θέτουν με τρόπο επιτακτικό την ανάγκη ανανέωσης ιδεών και προσώπων στη διοίκηση του Συλλόγου. Στο συνδυασμό μας συμμετέχουμε Πειραιώτες Δικηγόροι που είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε από αυτό το επάγγελμα και ανήκουμε σε όλες τις γενιές που βάλλονται από την κρίση, Επιδιώκουμε ένα Σύλλογο ανοιχτό στα μέλη η Διοίκηση του οποίου, με απόλυτη διαφάνεια και συλλογική λειτουργία, θα αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των έργων της, χωρίς να είναι αποκομμένη από το σώμα των Δικηγόρων. Με αναζήτηση νέων κοινωνικών συμμαχιών ο Δικηγόρος πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου τον ρόλο του ως εμπροσθοφυλακή της ίδιας της κοινωνίας και θεματοφύλακας των δημοκρατικών αξιών».

Eξάλλου, όπως μας δήλωσε ο υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Ανανέωση» Ανδρέας Παλευρατζής, «οι υφιστάμενοι συνδυασμοί, που συμμετέχουν στις δικηγορικές εκλογές, και συμμετείχαν στην απερχόμενη διοίκηση του ΔΣΠ, είτε αναφέρονται απευθείας σε κόμματα, είτε λειτουργούν κάτω από την «αυθεντία» του επικεφαλής, ο οποίος ελέγχει και καθοδηγεί όλες τις αποφάσεις, με τις οποίες συμμορφώνονται οι εκλεγμένοι σύμβουλοί του, χορηγώντας δαχτυλίδια στους διαδόχους τους. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να αλλάξουμε. Στόχος μας είναι η δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου με πλήρη διαφάνεια και διαβούλευση με το σώμα των δικηγόρων και τους κοινωνικούς εταίρους».

Στις δικηγορικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, υποψήφιοι Πρόεδροι, εκτός από τον Παναγιώτη Πετρόπουλο, κατέρχονται οι Γιώργος Σταματογιάννης, Γιάννης Καρδαράς, Ηλίας Κλάππας, Μαίρη Φλωροπούλου – Μακρή, Λίνα Κροκίδη και Χρόνης Περιβολάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα