Υπάρχουν πιέσεις για τους μισθούς

Μήνυμα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τερματισμό της πολυγλωσσίας, έστειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι οι πολλές και διαφορετικές απόψεις στην παρούσα φάση δεν βοηθούν το έργο της Κυβέρνησης.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χωρίς μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές, οι οδηγίες της κυβέρνησης προς την ελληνική ομάδα για τη συζήτηση στο Brussels Group

που συνεχίζεται σήμερα. Παραλάβαμεκαθεστώς οικονομικής ασφυξίας από την προηγούμενη κυβέρνηση όπως παραδέχθηκαν και στελέχη της ΝΔ. Πολύ σύντομα μετά τις εκλογές το ταμειακό υπόλοιπο του δημοσίου γινόταν αρνητικό και ήταν εις γνώσιν της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση τον πολιτικών συντακτών. Μέσα σεαυτό το ασφυκτικό πλαίσιο έχουμε κληθεί να δώσουμε τη μάχη, καταβάλουμεκανονικά δόσεις, μισθούς και συντάξεις. Έχουμε καταφέρει το καλύτερο δυνατό ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα, πρόσθεσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τη βούληση του Μεγάρου Μαξίμου για άμεση συμφωνία με τους δανειστές, ει δυνατόν και αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές υποχωρήσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση και να καλυφθούν άμεσα οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις πιέσεις που ασκούνται από τους θεσμούς για περαιτέρω μείωση των μισθών, καθώς επίσης και για αύξηση του ΦΠΑ, για τον οποίο συμπλήρωσε ότι οι όποιες αλλαγές θα ήταν καλύτερο να γίνουν μετά το καλοκαίρι, ώστε να μην προκληθούν αρρυθμίες στην αγορά μεσούσης της θερινής περιόδου.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις κορυφαίων στελεχών εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, ανέφερε ότι η πολιτική κριτική που του ασκήθηκε ήταν για τις περιόδους που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι η Κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας και επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, για το καλό της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα