Δράσεις για την Παγκόμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Καθαρισμοί δασών, παραλιών και πάρκων προγραμματίζονται την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος. Οι δράσεις ξεπερνούν τις 100 σε όλη τη χώρα. Στον συμβολικό καθαρισμό της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και της πλατείας Δεξαμενής προχωρούν αυτή την ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού, σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό σύλλογο Λυκαβηττός,  κατοίκους και την αρωγή του δήμου Αθηναίων.

 Συμβολική δενδροφύτευση και καθαρισμό στα Προσφυγικά της Λεωφόρου
Αλεξάνδρας οργανώνει στις 10 και μισή, η 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

 Στις 12 το μεσημέρι, εθελοντικές ομάδες αυτοδυτών καθαρίζουν το βυθό του Αλίμου. Ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι καθοριστικός, όπως προκύπτει εξάλλου, από την έρευνα του ΑΘΗΝΑ 9,84 που παρουσίασαν το πρωί ο Γιάννης Θεοδόσης και η Ουρανία Τσιαπάρα.  Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το κόστος πρόσβασης σε μία οργανωμένη παραλία της Αττικής για μία 4μελή οικογένεια φθάνει τα 40 ευρώ, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

 Το δικό τους “αυθαίρετο” στήνουν το μεσημέρι μπροστά από τη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι, χωρίς να επιδιώκουν - όπως λένε - την νομιμοποίησή του, σε αντίθεση με άλλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα