Δραματικοί τόνοι από Σαμαρά

«Επί τρεις μήνες η κυβέρνηση αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε. Δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι» δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, μετά τη σύσκεψη με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ
και της ΔΗΜΑΡ. Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση έως την Πέμπτη θα βρίσκεται το υπ. Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων.

Αυτό τόνιζαν κύκλοι από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την τηλεδιάσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων. Χθες, ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων κατά την οποία παρουσιάστηκε ασυμφωνία για τα εργασιακά απηύθυνε έκκληση για ενότητα.Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι υπήρξε πρόοδος στα εργασιακά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πως άλλαξαν πολλές ρυθμίσεις επί το θετικότερο, ενώ επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να έχει κλειδώσει το πακέτο έως την Πέμπτη.

Στις δηλώσεις του  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία σε υψηλό επίπεδο με τους ομολόγους του, ενώ υπογράμμισε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.  

Κατηγορηματικά αντίθετος με τις αλλαγές στα εργασιακά εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας, οι οποίες αν περάσουν θα αυξηθούν οι απολύσεις, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία, θα μεγαλώσει η ύφεση.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνιζαν πηγές του ΠΑΣΟΚ , σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

«Τόλμη και υπευθυνότητα έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι η πολιτική μας αξίωση», ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την έκπληξη τους για τη δήλωση του κ. Σαμαρά και προσθέτουν ότι η ΔΗΜΑΡ στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα χωρίς όμως να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα.  

Ωστόσο την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών  σημείωναν ότι οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν στη Βουλή ότι έχει συμφωνηθεί και συμπλήρωναν: «ας πάρουν την ευθύνη οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν ότι νομίζουν».  
Keywords
Τυχαία Θέματα