Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα

Δωρεάν εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν οι Δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος και Ελληνικής Eβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος, 05-09 Μαΐου 2014.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.

Επιπλέον, εξαιτίας , των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία

50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Για τα ύποπτα συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν στο γιατρό, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η πλαστικός χειρουργός Εύη Τσάτη. όπως είπε χαρακτηριστικά , κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Keywords
Τυχαία Θέματα