Δολοφόνησε τη μητέρα του

Ένας 36χρονος φέρεται να στραγγάλισε τη μητέρα του και στη συνέχεια να σκηνοθέτησε ληστεία, για να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές. Ο 36χρονος συνελήφθη χτες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, το δε έγκλημα διαπράχθηκε στις 23/9 στο Ίλιον Αττικής. Το θύμα, 61 ετών, είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της και όπως διαπιστώθηκε δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.O θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό.

Όπωςέγινε γνωστό από την αστυνομία, από την αρχή υπήρχε υπόνοια ότι το κίνητρο

του εγκλήματος δεν ήταν η ληστεία, επειδή το σπίτι δεν ήταν παραβιασμένο, ενώ είχε ερευνηθεί εμφανώς επιλεκτικά. Χτες προσήχθη ο 36χρονος γιος της 61χρονης, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα.

Όπως ισχυρίστηκε, κίνητρό του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος είπε ότι η μητέρα του του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, τον έβρισε και τον χτύπησε με ένα καλώδιο μπαλαντέζας. Αυτός, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, της πήρε το καλώδιο από ταχέρια και την έπνιξε με αυτό. Στη συνέχεια δημιούργησε την εικόνα έρευνας, αφαίρεσε 1.850 ευρώ, τα οποία έκρυψε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου (όπου τελικά βρέθηκαν από τους αστυνομικούς) και έφυγε από το διαμέρισμα. Έπειτα από λίγη ώρα επέστρεψε, ειδοποίησε τις αρχές και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα