Το σκεπτικό του εισαγγελέα για τους συλληφθέντες

Ικανοί να τελέσουν νέα αδικήματα, σε περίπτωση που αφήνονταν ελεύθεροι, ήταν κατά το σκεπτικό του εισαγγελέα ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προφυλακίσθηκαν, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, όπως και ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπωρη.

Στις απολογίες τους, Μιχαλολιάκος, Παπάς και Λαγός αρνούνται τη συμμετοχή τους στα περιστατικά βίας που τους αποδίδονται, καθώς και τα περί ναζισμού και ταγμάτων εφόδου.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία Φυσσα, ενώ ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε ότι η ΧΑ έχει πολιτική συνάφεια με εθνικοσοσιαλισμό.

Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε και ο πρώην διοικητής ασφάλειας του Άγιου Παντελεήμονα.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του Δημήτρη Ρουπακιά και ο λεγόμενος «απόστρατος», ο οποίος συνομίλησε με το δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το βράδυ του φόνου.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο πυρηνάρχης της Χρυσή Αυγής στην περιοχή του Περάματος, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Το ίδιο άτομο και τρία ακόμα θα απολογηθούν στις 11 Οκτωβρίου στην εισαγγελία Πειραιά, για την επίθεση εναντίον μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα.

Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε η δική στο αυτόφωρο, της υποψήφιας βουλευτού της Χρυσής Αυγής Θέμιδος Σκορδέλη.

Εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, τα οποία ενδέχεται να σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα