Δοκιμάζεται η κυβερνητική συνοχή

Με την τρόικα να επιστρέφει πιο αποφασισμένη για την εκπλήρωση των αιτημάτων που θέτει, αναζητείται συμβιβασμός μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σε όλα τα ανοιχτά θέματα, προκειμένου να ξεκινήσουν ομαλά από αύριο οι νέες διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές. Μεγάλο αγκάθι στη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, στις 7μμ, στο Μαξίμου παραμένει το θέμα της διατήρησης του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ,

με δεδομένες τις ενστάσεις κυρίως της ΔΗΜΑΡ. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στο διάλογο με διαφορετικές θέσεις, ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ανασχηματισμού. Ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο άφησε ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας, που θα έχει αύριο στις 10 το πρωί το πρώτο ραντεβού με την τρόικα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι επικεφαλής των δανειστών έρχονται στην Αθήνα με διευρυμένη ατζέντα, εκτός από τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και το χαράτσι στα ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα