Οργή μετά τη νέα τραγωδία

Κραυγή αγωνίας από τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζότζεφ Μούσκατ μετά τη νέα τραγωδία με τουλάχιστον 30 νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα. «Η Μεσόγειος μεταβάλλεται σε νεκροταφείο. Όπως έχουν τα πράγματα, φτιάχνουμε ένα νεκροταφείο στη Μεσόγειο Θάλασσα» δήλωσε ο Τζόζεφ Μούσκατ προτρέποντας την ΕΕ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Νωρίτερα την Παρασκευή είχαν διασωθεί ακόμη 500 μετανάστες στην περιοχή,

ενώ στο προηγούμενο ναυάγιο είχαν χάσει τουλάχιστον 300.

Συνολικά 143 παράνομοι μετανάστες, από τους 206 επιζώντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στη Μάλτα, στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, έφτασαν το πρωί στη Βαλέτα. Στη Μάλτα έχουν μεταφερθεί και οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους.

Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 230 άνθρωποι, τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Λαμπεντούζα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας το πλοιάριο που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες αποσταθεροποιήθηκε και αναποδογύρισε όταν εκείνοι, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που πετούσε από πάνω, κινήθηκαν όλοι τους προς τη μία πλευρά του.

Σημειώνεται ότι πάνω από 20.000 μετανάστες έχουν καταφύγει στην Ιταλία τους τελευταίους 8 μήνες σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα