«Διορία τριών ημερών στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα έχει διορία τριών ημερών για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στο Reuters, κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σχέδιο για μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με το Έθνος, προκειμένου να πειστούν οι ελεγκτές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και να συμφωνήσουν στην παράταση που ζητεί η κυβέρνηση για τις περαιτέρω κινήσεις.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη και οριστική για τις όποιες αποφάσεις συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε οι υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.
Επί τάπητος βρέθηκε το θέμα των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία, η ανεργία και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Το πρώτο του ραντεβού θα έχει σήμερα με τους δανειστές και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα μέτρα στον ΕΟΠΥΥ αλλά και το κούρεμα των δαπανών στα νοσοκομεία.

Στο φορολογικό πεδίο, κατά πάσα πιθανότητα «κλειδώνουν» τόσο οι πέντε δόσεις στην αποπληρωμή του ειδικού φόρου στα ακίνητα εφέτος, όσο και ο υπολογισμός με 33 συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014, ενώ η τρόικα φαίνεται να συναινεί στη μη καταβολή του μέσω πάλι των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Έχει μειωθεί μεν ο δείκτης απαισιοδοξίας σε πολίτες και επιχειρήσεις, ωστόσο για να ανατραπεί πλήρως το κλίμα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες απασχόλησης και να υπάρχει ζήτηση εργασίας, δήλωσε με αφορμή πρόσφατη έρευνα, ο Άγγελος Τσακανίκας, μέλος του ΙΟΒΕ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Νεκτάριο Νώτη.

«Πιο εύκολη λύση για την Ελλάδα να πάρει νέο δάνειο 8 έως 10 δισ., το οποίο θα βοηθούσε να μην ληφθούν νέα μέτρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξεχάσουμε τη σταθερότητα», δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γκίκας Χαρδούβελλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Νεκτάριο Νώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα