«Διεξάγονται άτυπες συζητήσεις σε πολλά επίπεδα»

Πυρετός διαβουλεύσεων και παρασκηνιακές συζητήσεις σε εξέλιξη ενόψει του Eurogroup της Τετάρτης. «Διεξάγονται άτυπες συζητήσεις σε πολλά επίπεδα χωρίς να υπάρχει κάτι δεσμευτικό και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει και κάτι ανακοινώσιμο» δήλωσε απόψε στο Reuters, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο για συμφωνία-γέφυρα πάνω στη βάση επιστολής από τον πρόεδρο της
Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, η πρόταση προς το Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κινείται σε 4 άξονες και θα αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανώτατο όριο 1,5% του ΑΕΠ για πρωτογενές πλεόνασμα, χρησιμοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτιής Σταθερότητας για την εξυγίανση των κόκκινων δανείων και μεταρρυθμίσεις, όπως θα τις θέσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Άγνοια για την ύπαρξη επιστολής προς την Αθήνα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επισήμανε δε εκ νέου ότι οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι συνεχής και ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα