Δεν θα συναντήσει τον Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε σήμερα την απόφασή του να μη συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον καθώς, όπως εξήγησε, τηρεί το πρωτόκολλο που του επιβάλλει να μην συναντά ξένους ηγέτες λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή μιας εκλογικής αναμέτρησης.

«Συνηθίζουμε να μην πραγματοποιούμε συναντήσεις με ξένους ηγέτες λίγο πριν από τις εκλογές» που διεξάγονται στις χώρες τους, επισήμανε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της
κοινής συνέντευξης τύπου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Κάποια από τα ζητήματα πρέπει να διευθετούνται βάσει του πρωτοκόλλου και νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμάς να παραμένουμε πιστοί σε αυτά τα πρωτόκολλα διότι οι αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις δε σχετίζονται μονάχα με ένα συγκεκριμένο κόμμα» τόνισε ο ίδιος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε μάλιστα στη συνομιλήτριά του, την Άγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι εάν η Γερμανίδα καγκελάριος είχε μπροστά της στο άμεσο μέλλον μία εκλογική αναμέτρηση, δεν θα την προσκαλούσε στο Λευκό Οίκο και πιθανόν δεν θα είχε ζητήσει μια συνάντηση μαζί της.

Σήμερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε αποφασισμένος να εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 3 Μαρτίου, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα