Νέο παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή

Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Παππά, να συστήνει στο «λεγόμενο», όπως είπε, «συνταγματικό τόξο» να μην αναμειγνύεται στα θέματα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κάτω τα χέρια απ' αυτούς, θα οδηγήσετε τη χώρα στο χάος», υποστήριξε ο κ. Παππάς, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ,

Μάκη Βορίδη, να του απαντά ότι η Ελληνική Αστυνομία, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται την προστασία της Χρυσής Αυγής. «Έχουν πολιτικούς προϊσταμένους, έχουν νομοθετικό πλαίσιο και όλα λειτουργούν όπως πρέπει», τόνισε ο κ. Βορίδης.

«Θα γίνουν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος απειλεί με εκλογές κάθε μήνα. «Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «κανείς δεν φοβάται. Θα ήταν ωραία να φύγει από τη Βουλή η Χρυσή Αυγή».

Εν τω μεταξύ, την άμεση κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου , την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας αναφορικά με τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή αλλά και τη διακοπή της χρηματοδότησής της, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε ότι θα τους έχει αποστείλει προσχέδιο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενδεχομένως έως και τη Δευτέρα. Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη από την πλευρά τους ζήτησαν να συμπεριληφθούν σε αυτό διατάξεις όπως άρση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους όσοι αποδεικνύονται ένοχοι ρατσιστικών ενεργειών, προστασία θυμάτων από ρατσισμό και άλλα

Την ίδια ώρα η έρευνα της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή προχωρά σε βάθος με βουλευτές της να μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ οι διασυνδέσεις της φτάνουν σύμφωνα με τις ενδείξεις σε επιχειρηματίες και νονούς της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα