Με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να κάνει αλλαγές στο προσχέδιο της απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο για την έγκριση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, προκειμένου να αρθούν οι ανησυχίες από μέρους πολλών κοινοβουλευτικών, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Νωρίτερα ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν υποστήριξε πως ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά τη σχετική ψηφοφορία

στο Κογκρέσο θα ήταν καταστροφικό.
Σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Τζον Κέρι και Τσακ Χέιγκελ θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Ανάλογη πρωτοβουλία ωστόσο ετοιμάζονται να αναλάβουν και Ρώσοι κοινοβουλευτικοί οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ούασιγκτον, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.


Την ίδια ώρα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε ότι όλη η Μέση Ανατολή είναι μια πυριταποθήκη που αν εκραγεί δεν θα ελέγχεται από κανέναν.

Στην Ιταλία ο Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα επισήμανε ότι η Ε.Ε. στερείται μίας σαφούς και επαρκούς θέσης γύρω από το πρόβλημα της μετανάστευσης, προειδοποιώντας πως η κατάσταση είναι δυνατόν να επιδεινωθεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία.

Εν τω μεταξύ στην ιστοσελίδα των αμερικανών πεζοναυτών εισέβαλαν χάκερς που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, καλώντας τους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Την ηλεκτρονική εισβολή επιβεβαίωσε το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνονυας ότι η ιστοσελίδα επανήλθε στην κανονική της μορφή. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα