Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι μόνη πρακτική λύση είναι η συγκρότηση κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι
το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε προσπάθειες ώστε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την αναθεώρηση της νέας δανειακής σύμβασης. Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ειλικρινά την κυβέρνηση τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος. 

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αντικείμενο το προγραμματικό πλαίσιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, που ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν στις συσκέψεις υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ιπποκράτους, γύρω από τη συμμετοχή μη πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έγινε κυρίως για το προγραμματικό πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων, ενώ για το θέμα των προσώπων, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αλλά τελικώς ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» να χειριστεί ο ίδιος το θέμα.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τις αποφάσεις που αφορούν τη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, που έχει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ ενδέχεται να έχει και νέο γύρο επαφών μαζί τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα